“Geluk is het enige wat zich verdubbelt als je het deelt.”

Wat is er ontzettend veel gebeurd de afgelopen twee weken! Sinds de lancering van onze website zijn er inschrijvingen in maar liefst tien verschillende woonplaatsen! We zijn meerdere malen in het nieuws geweest en hebben van alle kanten hulp, ideeën en contacten gekregen. Onze website heeft al  meer dan 2000 bezoekers gehad!

Dit zijn natuurlijk geweldige berichten, maar we blijven ook hard doorwerken. Ons doel, plezier en gezelschap in het leven van 100.000 ouderen brengen, wordt niet vanzelf bereikt! Zo ben ik afgelopen zaterdag langs gegaan bij het bejaardenhuis in mijn buurt, om de inwoners te vertellen over Young 4 You.

Toen ik in het bejaardenhuis was, merkte ik weer hoe mooi en eenvoudig het is om oudere mensen blij te maken. Nadat ik een praatje had gemaakt met een van de bewoonsters heeft ze volgens mij wel vijf keer enthousiast “tot ziens” en “fijne dag” geroepen. En even zwaaien naar een oudere man in zijn tuintje resulteerde in een brede grijns op zijn gezicht. Maar… deze kleine dingen verbeterden niet alleen de dag van de bewoners. Omdat de mensen die middag zo blij op mij reageerden, was ik zelf ook in een tophumeur!

Ditzelfde hebben ook de deelnemende jongeren aan de pilot middag ervaren. Ze vertelden over het “feelgood” effect. Iedereen vond het een namelijk een TOP-middag en merkte dat ze er zelf ook blij van werden. Helpen maakt dus BLIJ! Hieronder kun je lezen dat het helpen van anderen nog veel meer voordelen heeft:

  • Anderen helpen verbetert je zelfbeeld. Mensen die anderen helpen zijn vaak zelfverzekerder en presteren beter in het dagelijks leven.
  • Anderen helpen verbetert je gezondheid. Door andere te helpen verlaag je je bloeddruk, ervaar je minder stress en kun je van chronische pijnen afkomen. Ook leven mensen die vaak anderen helpen langer!
  • Anderen helpen is besmettelijk. Als je anderen helpt, zijn mensen in jouw omgeving sneller geneigd om dat ook te doen. Bovendien krijg je alle hulp die je belangeloos aan anderen geeft, altijd op een of andere manier terug.
  • Anderen helpen vergroot je netwerk en goodwill. Als je anderen vaak helpt, zijn mensen sneller geneigd om ook iets voor jou te doen. Ook raden mensen je sneller aan bij anderen die jou hulp kunnen geven!

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om anderen te helpen. Om alle voordelen meteen in de praktijk te brengen, willen we jou nu graag om hulp vragen bij twee dingen: 😊.

  1. Deel ons initiatief met zoveel mogelijk senioren zodat ze zich inschrijven bij young4you.nl
  2. Deel ons initiatief met zoveel mogelijk jongeren zodat ze zich inschrijven bij young4you.nl

Daarmee help je ons om dichter bij ons doel te komen om plezier en gezelschap te brengen in het leven van 100.000 senioren! We houden je op de hoogte van onze voortgang!

Maak het verschil!

Hanke

 

Wilt u ook gezelschap van een jongere bij u in de buurt? Schrijf u dan hier in!

Wil jij ook werk doen waarbij je iemand blij maakt en écht een verschil maakt? Schrijf je dan hier in!